ARCHIVES


7 Σεπ 2010

Φταίει τώρα η Μπατζελή !


Όσα γίνονται τις  τελευταίες ημέρες στο  ΠΑΣΟΚ είναι για γέλια.
Μετά το χτύπημα Τάε-Κβο-Ντό στο προφίλ του Παπανδρέου ήρθε ο ανασχηματισμός για να φέρει την κατάσταση στα ίσια.
Αλλά το Τάε-Κβό-Ντό δεν ξεχνιέται ό,τι και να κάνει ο Παπανδρέου.
Εκεί αποδείχθηκε ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οικονομικό.
Αλλά πολιτικό.Ο Παπανδρέου δεν μπόρεσε να πείσει την Μπατζελή να πάει από την Αθήνα στην Λαμία ! ( και την εκδικήθηκε διώχνοντάς την από την Κυβέρνηση). Διαπραγματευόταν  με χαμηλόβαθμα στελέχη του για ψηφοδέλτια της κάθε περιφέρειας.
Εισέπραξε αρνήσεις  από υφυπουργούς που δεν ήθελαν να εκτεθούν ως υποψήφιοι.Και τελικά διάλεξε τον Καμίνη για υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας. Οι πολιτικοί χειρισμοί του προκάλεσαν από θυμηδία μέχρι οργή στα σοβαρά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν στο Τάε-Κβό-Ντό.Ακόμη και τα πλέον φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ μίλησαν για σοβαρό πλήγμα στο προφίλ του Πρωθυπουργού ( από τον ίδιο!)  Και όμως !
Ο ίδιος Παπανδρέου  εδώ και ένα χρόνο διαπραγματεύεται – σε Ευρώπη, Αμερική και αλλού- για τα πλέον ζωτικά συμφέροντα της πατρίδας και της ελληνικής κοινωνίας.Και ύστερα ακριβώς από αυτές από τις διαπραγματεύσεις κόβει μισθούς , συντάξεις και τις δουλειές των ελλήνων.Αφού δεν μπόρεσε να πείσει την Μπατζελή θα έπειθε την Μέρκελ ;
Όταν έφαγε «χυλόπιτα» από τον Μαγκριώτη  θα έπειθε τον Σαρκοζί ;
Όταν τον εκβίαζε  ο Μίχας  θα μπορούσε να αντισταθεί στην πίεση του Τρισέ ;
Έτσι  φτάσαμε στο Μνημόνιο !Γιατί απλούστατα ο Παπανδρέου δεν μπόρεσε να προστατεύσει τα συμφέροντα των απλών ελλήνων απέναντι στις αδηφάγες αγορές και στους σκληρούς ευρωπαίους.
Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις τους δικούς σου στο Ταε-Κβό-Ντό πώς να κερδίσεις τους ξένους στο Μπρα-Ντε –Φέρ; Ο Παπανδρέου άρχισε από χθες να θυσιάζει στελέχη για να σώσει την δική του εικόνα.Αυτή είναι και η όποια ουσία του ανασχηματισμού. Γιατί τις αποφάσεις, έτσι κι’ αλλιώς, τις παίρνει η τρόικα.