ARCHIVES


14 Σεπ 2010

Μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη, αλλά εννοούσε τα φρουτάκια.

Πιστεύει κανείς ότι ο Παπανδρέου δεν θα πάρει νέα μέτρα μετά τις δημοτικές εκλογές ;Δεν πείθει ούτε τους δικούς του. Αλλά- το χειρότερο-ούτε την τρόικα.Ακόμη και ο πολύς  Πόουλ Τόμσεν (εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα) έλεγε από τον Αύγουστο ότι : « Δεν μπορείς να ρίχνεις όλο το βάρος σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Ξέρετε ποιοι έχουν τις βίλλες, τις πισίνες και τις διασυνδέσεις ! Δεν χρειάζεστε νέο φορολογικό μηχανισμό. Αυτό που χρειάζεστε είναι πολιτική βούληση» ( Βήμα 06-08-10).
Αλλά ο Παπανδρέου δεν έχει ακριβώς αυτήν την πολιτική βούληση.
Γι’ αυτό και τελικώς θα αυξήσει ( μετά τις εκλογές) το πετρέλαιο θέρμανσης.
Το νέο-παπανδρεικό καθεστώς στηρίζεται ακριβώς σε μια νέα τάξη εχόντων και κατεχόντων που τώρα –και με γρήγορους ρυθμούς- διαμορφώνεται.Είναι αυτοί που θα λάβουν και τα πλέον «χοντρά πακέτα» από τα 31 δις του ΕΣΠΑ.Προσέξτε. Αυτά τα 31δις του ΕΣΠΑ είναι τα ευρωπαϊκά  χρήματα που έφερε στην χώρα η «κακή» κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας........
.
Και είναι ακριβώς το ίδιο ποσό ( 31 δις) που ο Παπανδρέου , σε τρία χρόνια, θα πάρει –με βάση τους όρους του μνημονίου- από μισθωτούς και συνταξιούχουςΔηλαδή η Νέα Δημοκρατία έφερε τα 31 δις στους έλληνες και ο Παπανδρέου τους τα παίρνει για να τα μοιράσει στους δικούς του έχοντες και κατέχοντες.Τους οποίους-κατά τα άλλα-δεν μπορεί να βρεί για να τους φορολογήσει.
Ακόμη και τις 150.000 πισίνες που υπάρχουν στην Ελλάδα το Υπουργείο Οικονομικών  αδυνατεί να τις εντοπίσει.Γιατί-λέει- δεν έχει τα 40.000 ευρώ που κοστίζει η δορυφορική φωτογράφησή τους ( από την Google)Κάπως έτσι και αυτή η κυβέρνηση του Πασοκ εξελίσσεται στην «χαρά του φοροφυγά»
Αλλά και σε υπέρμαχο του πλέον τυχοδιωκτικού οικονομικού μοντέλου.Η αρχή έγινε με τους 32.000 «κουλοχέρηδες»  που ο Παπανδρέου επανέφερε. Όταν μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη, τελικώς, εννοούσε τα … φρουτάκια.