ARCHIVES


8 Σεπ 2010

Οι 48 ευτυχισμένοι έλληνες.

Τελικά ο Παπανδρέου δημιουργεί  θέσεις εργασίας.Αλλά μόνον για υπουργούς.Οι έλληνες χάνουν τις δουλειές τους ( η ανεργία αγγίζει το 12%) και οι εκλεκτοί του Παπανδρέου ( ακόμη και οι αποτυχόντες υπουργοί του) βολεύονται.Χθες  που τους βλέπατε σας  έπειθαν ότι συμμετέχουν στην αγωνία του απλού έλληνα για τον μισθό ή την σύνταξή του;Όλοι ήταν μέσα στην τρελή χαρά ( πλην, ίσως, του Λοβέρδου)Άλλοι γιατί έγιναν υπουργοί  και άλλοι γιατί διασώθηκαν.Ακόμη και αυτοί που συγκροτούν τετράδες στο ίδιο υπουργείο (!) χθες χαμογελούσαν.Η φαγωμάρα μπορεί να περιμένει λίγες ώρες.Οι 48 ευτυχισμένοι έλληνες !
Και όμως αποτελούν την ακριβότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.(Αλήθεια υπολόγισε κανείς το  κόστος λειτουργίας της  σε περίοδο άγριας λιτότητας ; )
Αυτοί, λοιπόν, οι 48 της ακριβότερης  μεταπολιτευτικής κυβέρνησης θα εφαρμόσουν  το Μνημόνιο της ανεργίας, της ύφεσης και της φοροεπιδρομής...........
Αυτοί θα διπλασιάσουν την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.Αυτοί θα σκύψουν το κεφάλι στις επιταγές της τρόικας.Όσο για τον Παπανδρέου ;Μετά την παρακυβέρνηση με τους συμβούλους στο Μαξίμου έκανε και την αναπληρωματική κυβέρνηση με τους αναπληρωτές υπουργούς.
Όλοι αυτοί μαζί αποτελούν το «κυβερνητικό μόρφωμα» των 48.Μετά το στραπατσάρισμα του τάι-κβο-ντο τους έβαλε όλους μέσα για να μην τον αμφισβητεί κανείς.Αλλά για να ενισχυθεί το ( πληγωμένο) αρχηγικό προφίλ  τα τηλεφωνήματα του ανασχηματισμού έγιναν όταν ο ίδιος είχε φύγει από το πρωθυπουργικό γραφείο ! Αλήθεια από τις 20.30 που αποχώρησε  μέχρι τις 01.15 που ανακοινώθηκαν τα ονόματα που ήταν ; Μετά , πάντως, την χθεσινή βαβούρα ακολουθεί το δεύτερο μέρος της παράστασης.Οι 48 θα συνεδριάσουν στην Θεσσαλονίκη της ΔΕΘ.
Και ύστερα ο Παπανδρέου, άντε γεια.Αναχωρεί  για 15 ημέρες σε Ευρώπη, Αμερική.Όπως κάθε «ύπατος αρμοστής» θέλει και τα διαλείμματα στο εξωτερικό.Οι  48 πίσω θα τσακώνονται για τις αρμοδιότητες.Γιατί μέχρι τώρα στους ανασχηματισμούς άλλαζαν  οι υπουργοί.
Τώρα, αλλάζουν και τα ίδια τα υπουργεία !Μέχρι να τα βρουν μεταξύ τους θα γίνει ο επόμενος ανασχηματισμός.