ARCHIVES


12 Μαρ 2012

Mοίραζε κονδύλια του ΕΣΠΑ σε ημετέρους από την εποχή που ήταν Υπουργός Παιδείας. Θα συνεχίσει ( η κ. Διαμαντοπούλου) το ίδιο... έργο και στο Υπουργείο Ανάπτυξης ; Διαβάστε την σχετική ερώτηση που καταθέσαμε ( 12-03-12) στην Βουλή


        Προς τον Υπουργό Παιδείας Γιώργο Μπαμπινιώτη
ΘΕΜΑ :  Προσλήψεις με αδιαφανείς διαδικασίες.
Λίγες μόνον ημέρες πριν εγκαταλείψει το υπουργείο η πρώην υπουργός επιχείρησε να εξυπηρετήσει κομματικούς φίλους της διανέμοντας κονδύλια του ΕΣΠΑ με φωτογραφικές διαδικασίες.
                Η γνωστή Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογών (ΕΥΕ) του Υπουργείου μετετράπη, για μια ακόμη φορά, σε μηχανισμό διασπάθισης του δημοσίου χρήματος  σε μια χρονική συγκυρία που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά.
                Με την 1880/16-02-12 εγκύκλιο της ΕΥΕ εγκρίθηκαν από την πρώην υπουργό δέκα έξι (16)  συμβάσεις έργου διάρκειας έξι μηνών η κάθε μία.
                Οι αμοιβές των εκλεκτών της υπουργού  για κάθε μια από αυτές τις συμβάσεις είναι από 7.000 έως 28.000 ευρώ !!
                Οι προϋποθέσεις  για την επιλογή των υποψηφίων είναι φωτογραφικές  αφού εφαρμόζεται η γνωστή διαβλητή διαδικασία των  « απαραίτητων» και «συνεκτιμώμενων»  προσόντων.
                Και αυτό γιατί  τα «απαραίτητα» προσόντα ( πχ  μεταπτυχιακός τίτλος) καλύπτουν εξ ορισμού τα «συνεκτιμώμενα»   (πχ  βασικό πτυχίο στην ίδια σχολή).
Άρα  είναι φανερό ότι τα «συνεκτιμώμενα» μπαίνουν ως προϋποθέσεις  για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους υποψήφιους ( φωτογραφικές διατάξεις)
                Έτσι, για μία ακόμη φορά, τα τόσο αναγκαία για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κονδύλια του ΕΣΠΑ, διασπαθίζονται για την εξυπηρέτηση κομματικών φίλων της πρώην υπουργού παιδείας και νυν υπουργού ανάπτυξης !
                Ερωτάται ο υπουργός.
1.       Ποιοί επελέγησαν ως  δικαιούχοι των παραπάνω συμβάσεων έργου ( όπως αυτές εγκρίθηκαν με την εγκύκλιο 1880/16-02-12)
2.       Πόσοι συμμετείχαν στην διαγωνιστική διαδικασία  και ποια τα προσόντα αυτών που απορρίφθηκαν.
3.       Από την 4η Οκτωβρίου 2009 μέχρι σήμερα πόσα παρόμοια έργα της ΕΥΕ ( συμβάσεις έργου) έχουν προκηρυχθεί και ποιοί είναι οι.. επιτυχόντες.
4.       Εάν μέσα σε αυτούς τους επιτυχόντες περιλαμβάνονται στελέχη του υπουργείου ή συνεργάτες της ( σημερινής και προηγούμενης) πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.
5.       Εάν ναι, ποια  είναι αυτά τα στελέχη και οι συνεργάτες της πολιτικής ηγεσίας, σε ποια έργα συμμετείχαν και ποιες οι αμοιβές τους.