ARCHIVES


22 Μαρ 2012

Έτσι σπαταλάν τους πόρους του ΕΣΠΑ. Προκήρυξη ( από τον Υπουργό Πολιτισμού) μελέτης που βρίσκεται ήδη στα συρτάρια του. Διαβάστε την ερώτηση που καταθέσαμε.


Προς τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο

ΘΕΜΑ :   Διασπάθιση πόρων ΕΣΠΑ
Σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ προκαλεί η απόφαση εκταμίευσης  1.657. 440 ευρώ  (πλέον ΦΠΑ) για αρχιτεκτονική μελέτη η οποία βρίσκεται έτοιμη στα συρτάρια του υπουργείου !
Πολύ περισσότερο , μάλιστα , που η προκήρυξη της ( ήδη υπάρχουσας !) μελέτης  έγινε άρον-άρον στις 7 Μαρτίου 2012  με προφανή στόχο να δοθεί το 1.657.440 ευρώ πριν από τις εκλογές !
Πρόκειται για την μελέτη  « Αποκατάσταση του Αχίλλειου Κέρκυρας»  η οποία προκηρύχθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΑ  ( Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα)
Η μελέτη, όμως, αυτή έχει ήδη εγκριθεί και παραληφθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού με την υπουργική απόφαση  5151/118 της 20ης Ιουλίου 2009.
Πρόκειται για μελέτη η οποία εκπονήθηκε ( άνευ αμοιβής !) από την πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Αναστασία Σαλή  στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος του Ιονίου Πανεπιστημίου.
 Λόγω ακριβώς της ιδιαίτερης ευαισθησίας των κερκυραίων, αλλά και της πρυτάνεως προς ένα αρχιτεκτονικό και ιστορικό μνημείο του νησιού τους.
Και όμως ! Το υπουργείο ( μέσω ΕΤΑ) προκηρύσσει την ίδια μελέτη  !
Βεβαίως ουδόλως έχει μεταβληθεί η κατάσταση του ιστορικού μνημείου μέσα σε δυόμιση χρόνια.
Άλλωστε η πρύτανης  έχει προσφέρει ( πάλι άνευ αμοιβής) την τυχόν επικαιροποίηση της μελέτης της.
Έτσι δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος για διασπάθιση 1.657.440 ευρώ από τους πολύτιμους ( για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας) πόρους του ΕΣΠΑ.
Ερωτάται ο υπουργός
Για ποιους λόγους αποφάσισε να διαθέσει 1.657.440 ευρώ για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης του Αχίλλειου Κέρκυρας όταν αυτή η μελέτη είναι έτοιμη στο συρτάρι του ;