ARCHIVES


9 Μαρ 2012

Φρουρούν τους πλέον επικίνδυνους κακοποιούς με όπλα που τα πληρώνουν από την τσέπη τους !!! Διαβάστε την ερώτησή μας για τους φύλακες των φυλακών. ( Την καταθέσαμε προς τον υπουργό δικαιοσύνης στις 09-03-12)


ΘΕΜΑ :  Το δικαίωμα των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης φυλακών να χρησιμοποιούν ( απέναντι στους κακοποιούς)  τα όπλα τους (που τα αγοράζουν οι ίδιοι !) και …πέραν του οκταώρου.

Οι υπάλληλοι εξωτερικής φρούρησης των φυλακών είναι αναγκασμένοι να εκτελούν τα καθήκοντά τους σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.
Γιατί δεν φρουρούν μόνον τις φυλακές.
Αλλά πραγματοποιούν και μεταγωγές επικίνδυνων και αδίστακτων κακοποιών.
                Ο οπλισμός με τον οποίο το υπουργείο εφοδιάζει τους υπαλλήλους εξωτερικής φρούρησης των φυλακών είναι ηλικίας άνω των … 50 ετών.
                Τους δίνει δηλαδή όπλα ( για να φυλάν τους πλέον στυγνούς εγκληματίες) τα οποία δεν λειτουργούν.
                Έτσι οι 1592 υπάλληλοι εξωτερικής φρούρησης των φυλακών αναγκάζονται να αγοράζουν με δικά τους λεφτά τα όπλα με τα οποία φυλάν τους κρατούμενους !
                Το υπουργείο , μάλιστα, φρόντισε να θεσμοθετήσει αυτήν την πρωτοφανή κατάσταση με τον Νόμο 3388/2005 και την ΚΥΑ 196309/2009.
                Είναι προφανές ότι οι υπάλληλοι εξωτερικής φρούρησης των φυλακών αγοράζουν ( με το υστέρημά τους) τα όπλα τους από επαγγελματική ευσυνειδησία ( δηλαδή από φιλότιμο) αλλά και για να προστατέψουν τους εαυτούς τους από τους κακοποιούς με τους οποίους είναι αναγκασμένοι να συνυπάρχουν.
                Και όμως.
                Το υπουργείο φαίνεται να αδιαφορεί για την ζωή των υπαλλήλων αυτών.
                Τους απαγορεύει να φέρουν τον οπλισμό τους πέραν του χρόνου άσκησης των καθηκόντων τους.
                Έτσι οι υπάλληλοι εξωτερικής φρούρησης των φυλακών είναι εκτεθειμένοι στον θανάσιμο κίνδυνο της αντεκδίκησης , του εκβιασμού ή και του τυφλού πάθους των κακοποιών και των συνεργών τους.
                Διότι , βέβαια , οι εγκληματίες αυτοί δρουν και πέραν του… οκταώρου.
                Είναι , άλλωστε, συχνά τα περιστατικά με επιθέσεις και ενέδρες ( καρτέρια) σε βάρος των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης φυλακών στις πλέον ανύποπτες στιγμές του ιδιωτικού και οικογενειακού βίου τους.
                Το δικαίωμα, δηλαδή, το οποίο έχει ο κάθε πολίτης που αποκτά νομίμως άδεια οπλοφορίας  ( αυτή να ισχύει όλο το 24ωρο) το στερούνται οι υπάλληλοι εξωτερικής φρούρησης των φυλακών.
                Αυτοί , δηλαδή, οι οποίοι περνάν όλη την (επαγγελματική) ζωή τους με τους πλέον επικίνδυνους κακοποιούς.

                Ερωτάται ο Υπουργός
1.       Πότε θα εφοδιάσει με σύγχρονα όπλα τους υπαλλήλους εξωτερικής φρούρησης φυλακών.
2.       Τι θα κάνει για να μπορούν οι υπάλληλοι εξωτερικής φρούρησης φυλακών να αμύνονται ( όλο το 24ωρο) απέναντι στους κακοποιούς χρησιμοποιώντας τον οπλισμό, τον οποίο μάλιστα έχουν αγοράσει με δικά τους λεφτά.