ARCHIVES


6 Φεβ 2013

Μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση της ΔΕΣΦΑ στην ερώτησή μας (πριν απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός !) και την νέα ερώτηση που καταθέσαμε μετά την απάντηση της ΔΕΣΦΑ

 Κάντε κλικ στο παρακάτω link γιά να διαβάσετε την απάντηση της ΔΕΣΦΑ στην προηγούμενη ερώτησή μας




Μπορείτε τώρα να διαβάσετε και την νέα ερώτηση που υποβάλαμε προς τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Στουρνάρα μετά την προηγούμενη ανακοίνωση της ΔΕΣΦΑ.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Στην ερώτηση που σας υπέβαλα στις 06-02-13 για τις προκλητικές αμοιβές του διευθύνοντος συμβούλου , των δικηγόρων  και περίπου 45 στελεχών της ΔΕΣΦΑ , απάντησε (με ανακοίνωσή της) η ίδια  ΔΕΣΦΑ , προφανώς κατά παράβαση της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
                Η  ανακοίνωση , όμως ,της ΔΕΣΦΑ  είναι αποκαλυπτική του μισθολογικού « πάρτι» το οποίο , δυστυχώς , συνεχίζεται σε ορισμένους τομείς του δημοσίου , την ίδια ώρα που περικόπτουμε  ακόμη και τις συντάξεις  του ΟΓΑ.
                Η ανακοίνωση της ΔΕΣΦΑ επικαλείται νόμους του 2010 και του 2011 με τους οποίους έγιναν μεν  μειώσεις κατά 35% αλλά  στον μέσο όρο του συνόλου της ετήσιας μισθοδοσίας.
                Με δεδομένο ότι η ΔΕΣΦΑ έδινε… 16 μισθούς τον χρόνο φτάσαμε ακόμα και μετά από αυτές τις περικοπές να υπάρχουν 45 στελέχη της ΔΕΣΦΑ που να παίρνουν μέχρι και 7.500 ευρώ τον μήνα  ( φανταστείτε τι μισθούς είχαν πριν και γιατί η χώρα έφτασε στα όρια της χρεωκοπίας)
                Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο τον Νοέμβριο του 2012 οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις ( Ν. 4092 και 4093) αλλά και η εγκύκλιος του αρμόδιου υπουργού επέβαλαν ανώτατο όριο αποδοχών στο δημόσιο ( χωρίς καμία εξαίρεση) τα 4.750 ευρώ.
                Στην ανακοίνωση , όμως , της ΔΕΣΦΑ δεν αναφέρονται πουθενά οι νομοθετικές ρυθμίσεις του Νοεμβρίου 2012 ( οι γνωστές και ως Μνημόνιο 3) που επέβαλαν και δυσβάσταχτες θυσίες σε όλους τους υπόλοιπους έλληνες.
                Δηλαδή στην ΔΕΣΦΑ αποφάσισαν να αυτό-εξαιρεθούν από το Μνημόνιο.
                Ισχυρίζονται , μάλιστα , στην ανακοίνωσή τους ότι αυτοί οι μισθοί από 5.000 έως 7.500 ευρώ που εδόθησαν τον Ιανουάριο του 2013 εγκρίθηκαν και από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ( την ΡΑΕ η οποία είχε εισηγηθεί , κατά τα άλλα, τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ!)
                Όσο για τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΣΦΑ αυτός αμείβεται ( σύμφωνα με την ανακοίνωση της ίδιας της ΔΕΦΑ !  )  με βάση τον Νόμο 3833 του 2010 ο οποίος προέβλεπε μηνιαία αμοιβή  5.900 ευρώ + οικογενειακά επιδόματα που μπορούσε , όμως , να διπλασιαστεί με απόφαση του Υπουργού !
                Άρα ο διευθύνων σύμβουλος που μπορούσε να παίρνει το 2010 ( εποχή Μνημονίου) μέχρι και 14.000 ευρώ τον μήνα ισχυρίζεται τώρα , προκλητικά , ( στην ίδια ανακοίνωση της ΔΕΣΦΑ) ότι έχει παραιτηθεί από την αποζημίωση για την συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου !!!
                Αλλά , κατά τα άλλα , παίρνει μέχρι 8.500 ευρώ τον μήνα αφού έβαλε τους (επίσης προκλητικά αμειβόμενους ) δικηγόρους της ΔΕΣΦΑ να γνωμοδοτήσουν ότι και ο ίδιος μπορεί να εξαιρεθεί από τις διατάξεις του Μνημονίου 3.
                Δηλαδή από το ανώτατο όριο μηνιαίας αμοιβής (χωρίς εξαιρέσεις !) στο Δημόσιο που είναι τα 4.750 ευρώ.
                Ερωτάται ο Υπουργός.
1.       Υπάρχουν αμοιβές σε όλο το δημόσιο (δηλαδή και στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ ) που ξεπερνούν το όριο των 4.750 ευρώ , ποιές είναι αυτές και ποιοί τις λαμβάνουν.
2.       Ποιά είναι η αναλυτική κατάσταση μισθοδοσίας στην ΔΕΣΦΑ τον Ιανουάριο του 2013.
3.       Πόσοι και ποιοί δικηγόροι εργάζονται στην ΔΕΣΦΑ με πάγια αντιμισθία και ποιές είναι οι μηνιαίες αμοιβές τους.