ARCHIVES


6 Φεβ 2013

Στην κρατική ΔΕΣΦΑ αποφασίζουν ....μόνοι τους για τους μισθούς τους και εξαιρούν τους εαυτούς τους από τις περικοπές ! Έτσι ο διευθύνων σύμβουλος δίνει στον εαυτό του 8.500 ευρώ τον μήνα και μοιράζει αντίστοιχα ποσά σε εκλεκτούς του υπαλλήλους !! Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ανγακάζεται να κόβει ακόμα και τις συντάξεις των αγροτών. Διαβάστε την ερώτησή μας προς τους αρμόδιους υπουργούς.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Προκλητική είναι η περιφρόνηση των Νόμων που αφορούν στις μειώσεις μισθών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΣΦΑ με τον διευθύνοντα σύμβουλό της  Γεώργιο Παπαρσένο να λαμβάνει  (ακόμα και  μετά την 01-01-2013) μηνιαίες αποδοχές που, σύμφωνα, με ασφαλείς πληροφορίες φτάνουν στα 8.500 ευρώ !!
Σύμφωνα με το ψηφισθέν νομοθετικό πλαίσιο ( Ν. 4092 και  4093/ 2012 και σχετικές υπουργικές εγκύκλιοι) μετά την 01-01-2013 ο ανώτατος μισθός σε όλον τον δημόσιο τομέα δεν μπορεί να υπερβαίνει (μεικτά) τα 4.750 ευρώ.
Αυτό όμως δεν φαίνεται να ισχύει για την ΔΕΣΦΑ ( Διαχειριστής  Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) όπου απασχολούνται  224 εργαζόμενοι , 7 δικηγόροι και υπάρχει και το 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο.
Ο διευθύνων σύμβουλος Γεώργιος Παπαρσένος αποφάσισε να εξαιρέσει τον εαυτό του και ορισμένους εκλεκτούς ( περίπου 45 άτομα) από τις θυσίες στις οποίες υποβάλλονται όλοι οι έλληνες οι οποίοι υπερφορολογούνται για όποιο ακίνητο διαθέτουν.
Έτσι ενώ ο ίδιος εισπράττει μηνιαίως  τα 8.500 ευρώ εξασφάλισε και για άλλα περίπου 45 άτομα μηνιαίες αποδοχές από 7.500 έως 5.000 ευρώ βασιζόμενες σε δήθεν νομικές γνωμοδοτήσεις δικηγόρων της εταιρίας !
Δηλαδή στην ΔΕΣΦΑ αποφασίζουν μόνοι τους να … αυτό-εξαιρεθούν από τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο έλληνας μισθωτός και συνταξιούχος.
Αυτή η ακραία μορφή κακό-διοίκησης  του «βαθέως κράτους» καθίσταται επιζήμια για την κοινωνία αφού η ΔΕΣΦΑ είναι από τις πρώτες κρατικές εταιρίες που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν ( οι μετοχές της είναι ήδη στο ΤΑΥΠΕΔ) και φαινόμενα κακό- διαχείρισης λειτουργούν αρνητικά για την εικόνα της εταιρίας.
Ερωτάται ο Υπουργός.
1.       Ποιες είναι οι μηνιαίες αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΣΦΑ και των άλλων μελών του διοικητικού συμβουλίου.
2.       Ποιες είναι οι 45 υψηλότερες μηνιαίες αποδοχές στην ΔΕΣΦΑ και ποιοί  της λαμβάνουν.
3.       Τι πρόκειται να πράξει για την επιστροφή των καταβληθέντων ποσών από αυτούς που ελάμβαναν μέχρι τώρα μισθούς υψηλότερους από τα ανώτατα όρια που επέβαλε η σχετική νομοθεσία.