ARCHIVES


17 Φεβ 2011

Και ...ξαφνικά στις 03-03-11 το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει ότι τα στοιχεία που μάς δόθηκαν για τις Μ.Κ.Ο ήταν λάθος !

Mετά την πρωτοφανή ( τουλάχιστον στα κοινοβουλευτικά χρονικά) ενέργεια του Υπουργείου Εξωτερικών να ισχυρισθεί ότι κατατέθηκαν στην Βουλή  λάθος στοιχεία για τις Μ.Κ.Ο δώσαμε στην δημοσιότητα το παρακάτω κείμενο.
" Στην χθεσινή (03-03-11) ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι ο κατάλογος με τις χρηματοδοτήσεις των Μ.Κ.Ο που δόθηκε στην Βουλή ήταν… λάθος. Ο κατάλογος αυτός δόθηκε ύστερα από σχετική ερώτηση που είχε υποβάλει ο Αργύρης Ντινόπουλος στις 9 Δεκεμβρίου 2010.
Τότε διαπιστώθηκε ότι μεγάλα ποσά την περίοδο 1999-2004 ( υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου) είχαν χαθεί στην διαδρομή από το Υπουργείο Εξωτερικών προς τις Μ.Κ.Ο.
Για παράδειγμα η Οικολογική Κίνηση Δράμας φερόταν να έχει λάβει 532.500 ευρώ ενώ είχε πάρει μόλις 84.000 ευρώ.
Τα ποσά αυτά (που χάθηκαν) διαχειριζόταν στενοί συνεργάτες του σημερινού Πρωθυπουργού.
Αυτός ήταν και ο λόγος που στις 21 Ιανουαρίου 2002 παραιτήθηκε ο τότε υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Ζαφειρόπουλος  ο οποίος, στο κείμενο παραίτησής του προς τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη  διατυπώνει « την απόλυτη διαφωνία του με τον Γιώργο Παπανδρέου στον τρόπο άσκησης πολιτικής  στον άκρως ευαίσθητο τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων της χώρας  και ειδικότερα  στην οικονομική ανασυγκρότηση των Βαλκανίων»  (με λεφτά του ελληνικού λαού)
                Την περίοδο εκείνη ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δώσει 6 εκατομμύρια ευρώ για αποναρκοθετήσεις στην Βοσνία με διαχειριστή των κονδυλίων τον  Αλεξ Ρόντο  και παρά τις διαφωνίες των τότε ελληνικών διπλωματικών υπηρεσιών στο Βελιγράδι.
                Ο Αργύρης Ντινόπουλος κατέθεσε ήδη στοιχεία στην αρμόδια εισαγγελέα Ευγενία Κυβέλου και σήμερα υπέβαλε νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών" 
   
               Διαβάστε τους ισχυρισμούς του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών για τους τρελούς πολλαπλασιασμούς των επιχορηγήσεων στις Μ.Κ.Ο κάνοντας κλικ εδώ http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/Articles/el-GR/030311_F1856.htm
                 
                Διαβάστε τις καταγγελίες του τότε υφυπουργού Γιάννη Ζαφειρόπουλου για τον τρόπο που ξόδευε τα λεφτά (του ελληνικού λαού) μέσω των Μ.Κ.Ο ο Γιώργος Παπανδρέου κάνοντας κλικ εδώ   http://news.in.gr/greece/article/?aid=354899